Skip to main content

Fremtidens vindervirksomheder tager ansvar for mennesker og klima​

Bygge- og anlægsbranchen har fået øjnene op for, at vi som branche har et ansvar for den grønne omstilling. MEN Tallene taler STADIG sit tydelige sprog: I Danmark står bygninger, broer og veje for 30% af den samlede CO2 udledningen og 10% stammer alene fra anlægsprocessen og i produktionen af byggematerialer.

Mange virksomheder og offentlige institutioner har sat fokus på reduktion af CO2 og sat ambitiøse mål mod en grønnere og emissionsfri verden. Regeringen har bedt om sparring med erhvervslivet igennem de 13 klimapartnerskaber, hvor bygge- og anlægsbranchen også har stået sammen og udviklet konkrete forslag til regeringen, der har ambitiøse mål om at reducere Danmarks CO2 udledning med 70% i 2030. 

GSV er Danmarks største udlejer af entreprenørmaskiner og materiel til landets byggepladser og anlægsopgaver og vi har også en forpligtelse til at være med til at drive den grønne agenda fremad. Vi kan ikke gøre det alene og derfor samler vi branchen for at sætte fokus på at alle led i leverancekæden har et ansvar for at implementere nye grønne løsninger. Fra bygherrernes udbud, til producenternes fokus på udvikling af emissionsfrie maskiner.

I 2019 fik vi idéen om en konference – på tværs af entreprenører, arkitekter og producenter – der satte fokus på bæredygtighed og ”Fremtidens Byggeri”. i 2019 deltog 370 beslutningstagere fra branchen og fra scenen bidrog nogle af landets største bygherrer bl.a. Københavns Overborgmester Frank Jensen og Adm. dir for By og Havn, Anne Skovbro. 

I GSV har vi indflydelse på, hvad der driver de maskinerne der bygger det nye Danmark og sammen med vores leverandører, vil vi sætte klimavenlige maskiner på dagsordenen igen i 2021 med ”Fremtiden Byggeri vol. 2”.

Konferencen skal igen i år samle branchen, vise mulighederne og få toppolitikere og beslutningstagere i dialog omkring, hvordan vi sammen skaber den emissionsfrie byggeplads og bidrager til at nå de ambitiøse mål for reduktion af CO2 mod 2030. Bygge- og anlægsbranchens aktører har et nøgleansvar for at stå sammen om den grønne omstilling.

Og derfor er vi stolte af at byde velkommen til ”Fremtidens Byggeri 2021”

Tilmeld dig allerede nu

Fremtidens Byggeri 2021 finder sted på Docken i København Ø

Se filmen fra sidste “Fremtidens Byggeri 2019”

Vær med til at sætte kursen for fremtidens byggeri

Tilmeld dig her